fredag 9 mars 2012

Flundrakung 2011

Tjenare!

Under 2011 startade Fiskejournalen i samband med CWC och Fiskkonservator Lubbe ett projekt där man skulle fånga och återutsätta hälleflundror. Projektet kallade dem "Realese Em'" och blev väl mottaget bland sportfiskare och anmälningarna rullade in. Jag själv nappade på detta och anmälde alla flundror som jag under sommaren lyckades fånga och återutsätta under min tid hos Per Jonasson på Fish4U.

Som en extra krydda så la dem även in en liten tävling där den mest värdiga personen som anmält sig till "Realese Em'" skulle bli utsedd till "Kung/Drottning Flundra". Just detta året var det jag som vann den tävlingen.
Lägger in ett litet citat från juryn när dem släppte sitt beslut:

"Årets Flundrakung heter Erik Axner och kommer från Degeberga i Kristianstad kommun. Juryn var tämligen enig och tilltalades av det tydliga inslaget av ekofiske som präglade Eriks anmälningar.
Juryn tillägger att alla som anmält sin fångst till Release ’em är vinnare och hoppas på ett lika stort deltagande under 2012."

Detta projektet är ett bra steg i rätt riktning då allt för många stora hälleflundror bara dödas för att få en exakt vikt. Vill du veta mer om projektet så kan du läsa mer på Fiskejournalens hemsida. http://tavling.fiskejournalen.se/releaseem/






Hade gött!

Tight Lines

Erik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar