tisdag 27 november 2012

Spinnfiske i snöstorm!


Tjenare!

Vintern närmar sig med stormsteg här i Karlstad men vad gör det när ett fiskepass står inplanerat?
Vi drog ut med båten tidigt på morgonen och redan efter 10-15 kast var fingrarna stelfrusna och illröda. Lufttemperaturern svängde runt nollan och nederbörden varierade mellan regn, snöblandat regn och ren snö. Vi fortsatte dock att nöta på och efter en stund hade jag landat två mindre fiskar på en Baitfish-tail i helvit färg.

Christian ville inte vara sämre och vid nästa fiskeplats plockar han en 5 kgs i en spinnstopp på en bulldawg magnum och det kändes lovande. Vi fortsatte fisket lite till och efter ett tag hojtar Christian till och står med böjt spö. En bättre fisk hade klippt hans bulldawg och efter en stund kan vi landa en trind 104 cms gädda som vi vägde till 7,6 kg. Nu ställdes siktet in på en repris av senaste turen med en 10 + men vi kom inte längre än 7,5 kg idag. Vi avslutade fisket med en mindre 3 kgs och några missade hugg innan mörkret tog över...

Vid det laget hade vi knappt någon känsel i fingrarna, händerna var helt illröda, flytoverallen var genomsur som länge, genom alla lager av underställ och fleecetröjor och t.om kalsongerna var blöta, men vad gör det när man kan komma ut på lite härligt spinnfiske efter gädda i slutet av november och landa fiskar i toppkondition? Enligt mig gör det ingenting utan är ren livskvalitet!




Tight Lines
Erik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar