torsdag 24 maj 2012

Sommartid är abborrtid

Ingen kan ha undgått att sommaren nu slagit till här nere i södra Sverige. Havsöringen drar sig ut till havs, näbbgäddorna kommer in i massor och gäddorna står och surar i värmen. En fisk som trivs i detta väder är Abborren som så här års gärna låter sig luras av alla möjliga fiskare.

Som bekant kan man fiske Abborre med nästan vilken metod som helst, mete, spinn, dropshot och fluga är väl kanske de vanligaste. Då helgen kanske bjuder på lite flugfiske efter denne randige riddare i Helge Å kastade jag ihop ett gäng flugor för ändamålet.


Längst till höger syns en rad med Magnus-liknande kreationer. Den flugan behöver kanske inge närmare beskrivning, utan är välkänd bland de flesta kustflugfiskare i alla fall. Längst till vänster syns ett gäng Clouser Minnows - enkla flugor av bucktail, som fiskar upp och ned. De påminner kanske lite om de jiggar man brukar använda vid dropshotfiske. Hur som helst, de är busenkla att binda. Krok, kulkedjeögon (eller hantlar), bucktail i två färger och flash av valfri typ. Kolla här.

Ut i solen och bänd några borrar!

/Johan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar