fredag 12 oktober 2012

Syntetisk betesfisk

Det kan inte ha undgått någon att gäddfisket är på gång nu. Samtal med många andra fiskare runt om vår landsända vittnar om att gäddorna nu börjat äta upp sig för vintern, och då blir fisket bättre. Därför är det hög tid att se över utrustningen, beten, linor mm. För oss som gärna flugfiskar gäddan på kusten är det hög tid att fylla upp asken/askarna med nya flugor. Här är ett exempel på en fluga som kan vara effektiv då gäddorna inte är riktigt på hugget eller om flashflugorna är lite för mycket.
Tre Baitfish-flugor i heta färger

Flugorna är såkallade Baitfish, bundna med SF-blendfibrer. De är ruskigt enkla i sitt grundutförande, egentligen bara att binda in två buntar. Flugorna kan varieras i oändlighet. Med eller utan ögon, förtyngning och de är enkla att måla med vattenfast tuschpenna (som den översta "abborren"). Klä krokskaftet med chenille, lägg in ett grizzlyhackel under SF-buntarna, bind in Angel Hair längst fram....ja ni förstår, de går att variera och anpassa efter egna preferenser och de vatten man oftast fiskar i. Ge dem en chans ni kommer säkert att bli överraskade.

Titta in till Kalle på Fiskeknuten, han plockar gärna ut några heta färger för kusten eller sjöarna och visar hur man binder dem enklast.

Tight lines!
/Johan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar