torsdag 21 juni 2012

Släpp tillbaka fisken

Det är sommar och många har nu tid för fiske. Vill därför påminna om att det är viktigt att ni släpper tillbaka fisken. Visst kan man plocka upp en matfisk då och då. Men, handen på hjärtat, de flesta av oss fångar långt mer fisk än vi kan eller vill äta upp. Ta därför och släppp tillbaka fisken.
En liten abborre som mycket kort efter kortet återutsattes
I vissa delar av Nedre Helgeå är fisketrycket stenhårt. Just nu är det många som fiskar efter abborre. Att fånga trettio till fyrtio fiskar på en eftermiddag är ibland inga som helst problem. Se därför till att hantera dessa varsamt. Är ni osäker på hur ni skall göra, kolla på nätet (sök på C&R) eller sväng förbi butiken och fråga. Om alla tog upp all fisk vi fångade skulle det inte finnas många kvar. Även sportfiskare har ett ansvar att se till att fisket blir hållbart i längden!

Skitfiske på er!

2 kommentarer:

  1. Helt rätt!! Berättar man för sina föräldrar eller ännu äldre personer om sina fångster och sedan att man släppte tillbaka alla så blir de väldigt förvånade och kan inte begripa att man inte behöll varenda en! Undrar varför haven är utfiskade.... Förhoppningsvis är det ett generationsskifte på gång!

    SvaraRadera