lördag 5 november 2011

Trollingpass med långt resultat!

Tjenare.

Lördag igen och som vanligt har jag varit ute på ett trollingpass på Ivösjön med Henke. Vi startade fisket i gryningen och det började trögt, fisken var försiktig och när morgonen skiftade till förmiddag så hade vi haft ett litet hugg som tyvärr inte resulterade i fast fisk. Dock framåt lunch kom första riktiga smällen och Henke motar lugnt och metodiskt in ett fint mothugg och en tung fisk startar en mycket tung och hård kamp där nere i djupet. Fisken rusar runt och kämpar på riktigt bra och våra förhoppningar tänds om att detta kan vara en rejäl fisk.


Tunga knyckar i djupet!


När väl fisken visar sig i ytan så ser vi först ett riktigt stor huvud som följs av en lång men dock tanig kropp. Fisken landas efter ytterligare ett par rusningar och en snabb session med vägning, mätning och fotografering påbörjas. Fisken mäter otroliga 117 cm och tankarna börjar segla bort mot 10 kg.Dock är fisken mager och saknar den ryggbredd som vi är vana vid här på sjön så i säcken visar vågen inte mer än 8,52 kg. En fin fisk och en bra startfisk på dagen! Vi återutsätter den direkt efter att vi knäppt ett par bilder och ser den piggt simma ner i djupet.

117 cm frivattensjägare!

Vi lägger ut spöet på nytt och ganska snart ser vi en gädda som jagar upp en av våra betesfiskar i ytan men tyvärr så missar den i hugget och kampen uteblir. Dagen flyter på och vinden ökar allt mer, solen har även tittat fram som vanligt och fisket dör ut lite mitt på dagen. Framåt eftermiddagen kommer ytterligare ett hugg. Jag krokar och känner att det är en hyfsad fisk, den går djupt och stångar men bjuder inte på några rusningar. Efter en kort stund visar sig en 6-kilos vid båtkanten och vi återutsätter den kvickt igen. Tyvärr slutar det roliga på dagen där då vi inte lyckades att landa fler fiskar efter denna.

Detta blev höstens sista trollingpass på Ivösjön med Henke för min del. Jag har planer på att sticka till Norge över vintern för arbete! Jag kommer självklart försöka klämma in ett par fiskepass där efter torsk, sej och bleka i de norska fjordarna. Utrustad med flugspö, drop-shot, skeddrag och vanliga jiggar så ska jag nog kunna lura upp både det ena och det andra. Följ med på bloggen under vintern och se hur det urartar sig!

Tight Lines

Erik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar