lördag 29 oktober 2011

Flötestrolling på Ivösjön!

Tjenare,

Det verkar som i stort sett hela fisketeamet har varit ute och fiskat idag, inklusive mig själv. Dagens fiske bedrevs på Ivösjön och istället för wobbler så bestämde vi oss för att köra paravantrolling med betesfisk. Vi sjösatte Henkes Cresent 405:a i Bromölla innan solen har gått upp ovanför horisonten och var ute på sjön innan det hade börjat ljusna på. Fisket bedrev vi med fyra stycken paravanspön samt ett akterspö med ett flöte rakt bakom båten. Grejerna var på sin plats efter ett kort ögonblick och vi tuffade fram över sjön med elmotorn i behaglig hastighet.

Fisket började lite trögt men efter en liten stund fann vi ett område som höll en del betesfisk och ganska omgående så kom första hugget också. Henke krokar fisken och drillar ganska smidigt upp en pigg sexkilos gädda som vi tar ett snabbt foto och sedan återutsätter varsamt i vattnet. Vi fortsätter sedan vårat fiske och det dröjer inte länge förrän nästa paravan löser ut.. I mothugget känner jag hur krokarna rispar gäddan på insidan munnen innan allt är väck, fisken gick fri och det kändes rätt så surt.. Snabbt på med en ny betesfisk och inom bara några minuter smäller nästa fisk på och jag kan enkelt drilla hem en pigg 5:a som vi krokar av i vattnet.

Vi fiskar vidare och det flyter på, en stund senare tittar solen fram mellan molnen och precis då klipper ännu en femkilos en av våra betesfiskar och vi återutsätter även den vid båtkanten. Senare under dagen är det dags för nästa huggperiod, fisken tar stenhårt på det yttersta spöt och tar lina direkt. Jag krokar fisken och det svarar tungt direkt.. Fisken går djupt nere och stångar tungt, förhoppningarna om att detta kanske skulle vara det vi jagat nu under flera veckor tändes, men vi lurades oss ganska kraftigt när en pigg och fet 6:a bryter vattenytan precis bredvid båten och ruskar ilsket på huvudet. Vi ser att den sitter krokad långt ut i mungipan och ett snabbt och smidigt gälgrepp senare så ligger den på avkrokningsmattan, redo för mätning, vägning och fotografering. Vi mäter fisken till 98 cm och fastställer en vikt på 6,3 kg. Ett snabbt foto senare så var den tillbaka i sitt rätta element.


98 cm- 6,3 kg

Snabbt ut med grejerna igen efter denna bataljen och det dröjer inte länge förrän det smäller igen, jag krokar även denna fisken och dagens minsta fisk, en 4-5 kilos fisk visar sig snart vid båtkanten och en snabb avkrokning i vattnet gör denna gäddan fri från tacklet. Dagens sista hugg kommer försiktigt på en rejält nerblyad mört, fisken tar lite lina och när Henke drar till med ett mothugg är det tvärstopp till en början.. Förhoppningarna tänds igen och fisken rusar tungt och är helt tokig där nere i djupet.. Spända väntar vi på att fisken ska bryta vattenytan så vi får se den och vi möts efter en stund av en otroligt tjock och välnärd gädda som vi uppskattar till 7-8 kg i vattnet. Jag säkrar den snabbt i ett gälgrepp och lägger den på avkrokningsmattan. Samma procedur gås igenom och inom kort har vi fastställt vikten till 8.15 kg och 102 cm lång. Fotograferingen avklarar vi kvickt innan vi återutsätter henne och avslutar dagen, nöjda med ett slutresultat på 6 landade gäddor med en otrolig snittvikt på 5-6 kg! Det enda vi saknade var pricken över i:et, nämligen gäddan över 10 kg. Nästa gång sitter den där!

Dagens toppfisk! 8,15 kg- 102 cm

Dagens fiske bedrev vi med 5 spön, tacklade med Fox Easy Twist Wire, två trekrokar av modellerna Gamakatsu, Drennan eller Owner samt glidande kulbly i vikter från 8 g ner till 60 g. Vi hade även en del attiraljer så som "Smileblades" från Savagear, Darts spinnarskedar och lyspärlor som vi använde som "bling-bling" på vissa tafsar för att locka de trögaste gäddorna till hugg!



C&R på alla fiskar!


Tight Lines

Erik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar