måndag 4 juli 2011

Art för Art !

Efter att kört hårt efter sutare nu ett tag , va det dax att byta fisk art och lägga lite tid på braxen , Vi bestämmade oss för att bege oss ner i skåne , till sveriges bästa brax vatten , Rögle dammar !

Vi kom dit på natten till tisdagen då det är stängt på måndagarna , Efter att har haft grejerna ute bara en halv timme kommer första fisken , Va dock en liten brax på 3,2 kg så va bara till att krocka av och släppa tillbaka , timmarna gick och gick ! Sjukaste vädret då de va utan problem 20 + i vattnet , Vi såg massa brax på dagen men helt inaktiva , Va bara till att vänta ut kvällen/natten ! Klockan 5 på natten kom 2a hugget , En fin brax på 4420 och 67 cm , Ingen jätte fisk men ändå fin !





Timmarna gick och klockan 7 kom nästa fisk , En till brax på fina 4920 och 73 lång ! Då vi hade varit vakna hela natten va de dax att sova ett tag , Solen kom upp och fiskarna blev inaktiva igen , Och då va det bara till att vänta in kvällen igen !

Vi kör med Method Feeder och en tafs på ca 8 - 10 cm , Och även en hair-rig ! Beror på vad man gillar för tackel , Jag körde iaf med båda tacklenarna och fick fiska på båda ! Lite bilder på hur ett sånt tackel ser ut !









Kvällen kom och ut med grejerna och hoppas på fisk , Efter några utlägg kom 4e fisken runt halv 12 och vägde 4360 och va 69 cm lång , Lite störigt att vara 40 g från reg men så e livet , kan ju inte alltid få stor fisk ;)





Dom kommande dagarna kommer jag troligtvis köra sutare och karp så håll ögonen öppna för nästa inlägg !



Skit fiske / fredrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar