fredag 5 augusti 2011

Ammarnäs v30 del I

Ur Danells synvinkel...


Vi packade bilen med takbox vid 15-tiden på lördagseftermiddagen, hämtade upp Andreas (här på bloggen) i stan när han slutat jobba. In med hans grejer, på med senaste hiten och iväg!


Iväg från Kristianstad mot Hässleholm, Markaryd och E4:an till Umeå, därefter E12 Väst mot Mo i Rana, Norge, svänger av vid Gunnarn/Bastuträsk mot E45 som leder till Sorsele och därifrån 363:an 89 km till Ammarnäs. Kanonväg hela biten utom de sista 89 km som är usla av och till. Sammanlagt ca 160 mil genom Sverige, med snitthastighet på kring 100 km/h går det fort.


Första matstoppet i Ljungby...
Efter Ljungby började regnet ösa ner,
och gjorde så någon timme framöver.
Begränsade hastigheten till kanske 70 km/h ett tag.
Strax efter Jönköping, Vättern.

Ett par mil före Linköping började det regna igen...
Solen tittade fram och gick ner efter ca 50 mil.
Stockholm, inte ens halvvägs...
I Söderhamn har man kört ungefär halva vägen, och då kände vi att det var lagom med middag. Strax innan midnatt ramlade vi in på det gyllene M:et för lite middag. Galet mycket folk strax före stängning och vänta på maten fick vi göra en bra stund. Mätta och glada for vi vidare, och ett antal timmar senare vankades höga kusten. Tömma blåsan på rastplatsen efter bron och knäppa lite bilder. Här kommer en.

Utmattade och nästan framme!
Dimman föll ner över bergen.
Äntligen framme!
Efter tre tankstopp, 160 mil och otaliga mat/toalettpauser fick vi äntligen se Ammarnässkylten vid 12-tiden på söndagen. Knappt en timmes sömn på hela resan blev det för min del, och nu var vi fiskesugna! 

Först hämta nyckel till stugan (Vivekas fjällstugor), sedan packa upp, knäppa en bärs och tvinga oss till en powernap på ett par timmar. Sen upp, yrvakna och rent sagt helt borta, packa på sig fiskegrejerna och upp till fiskecentrum. Köpte två veckokort direkt, sen for vi ner till Tjulträsk och utloppet till Tjulån där det ska vara riktigt vasst för harr.


Andreas börjar binda direkt!

Duktiga på att hålla det städat iaf...
De tre vännerna och Danell vid Tjulträsk.


Jimmys spögung efter en halvtimme...
... visar sig vara denna vackra öringen.


Undertecknad.
Tur att Guideline-jackan (och kameran!) är vattentät.
Som synes öste regnet ner på oss, vilket inte bekom oss särskilt mycket i stunden... Vi gick längre ner mot och förbi mynningen för lite fiske i övre delen av Tjulån. Andreas krokar två mindre öringar och Alex tappar en. Inte en harr i sikte. Jag blir FF för kvällen, och innan vi vet ordet av sitter vi i stugan och ljuger, spelar musik och dricker grogg. 
En av Andreas sillöringar.
Det var resdagen och fisket dag ett i bilder... Ytterligare uppdateringar kommer. Då får ni bland annat se ett par harrar, vandring till en rödingtjärn och Bibio Pomonae.

// Danell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar