onsdag 24 augusti 2011

Ammarnäs v30 del III

Såhär några veckor efter fiskeresan kommer tredje och sista delen upp. Efter nästan en hel veckas mer eller mindre resultatlöst fiske började modet svika oss... Det kändes sådär när ingen fick fisk, och uppe på fiskecentrum skakade man bara på huvet. "Vad kan man göra? Det går inte att göra nåt åt naturen..."


Sant förvisso, men inte blev vi mindre frustrerade av det. Vi hade iaf kommit till den punkten där vi helt enkelt struntade i om vi fick fisk eller inte, för det högg ju ändå aldrig! På onsdagen ägnade jag, Alex och Andreas oss åt lite fiske i Vindelån och Tjulån (resultatlöst givetvis), medan Jimmy gick upp till Näsbergtjärn igen. Vi möttes upp hemma i stugan igen vid 23-tiden. Jimmy berättade att han fiskat på samma röding i flera timmar, med ett enda (bommat) hugg. 
Vakande fisk i Vindelån.

Andreas lägger ut torrflugan.
Föga förvånande blev det inga fiskar på torsdagen heller... Blev plump och grogg på kvällen och riktigt sent i säng.
Whisky/Cola, öl, energidryck och snus. Bra frukost.


Grunt parti i Vindelån, Andreas tar en miniöring.
Jag och Jimmy chillar på sandbanken med en varsin öl.
Alex ger sig inte.
På fredagskvällen bestämde vi oss för att tidigt på lördag morgon vandra upp till en öringsjö på kalfjället, Geppejaure, där det förhoppningsvis skulle vara bättre fiske eftersom det inte är lika regnkänsligt.

"Coolt om vi går förbi den där snön som ligger där uppe!" sa någon...
Efter en helvetisk stigning i ett par kilometer börjar träden växa glesare.
Bra utsikt precis ovan trädgränsen!
Trött lämmel.
Helt plötsligt ser vi samma bit snö vi sett från vägen.
Krama lite snöbollar.
Härlig utsikt.
Geppejaure i fjärran, med schyssta berg i bakgrunden.
När vi närmade oss sjön såg vi att det sjöd av aktivitet i ytan... Ända till vi började fiska. Då var det precis som att all fisk stendog. Eftersom vi kom slutade det såklart vaka direkt och efter ett tag började det också blåsa kraftigt.

Jimmy i fantastisk natur.
Käka grillad korv, med stockholmsstreck!
När vi låg och halvsov på maten smög Alex iväg över till andra sidan för att fiska lite innan vi var tvungna att bege oss hemåt igen. Mitt i slumrandet hörde vi ett "PAUGAR!" som ekade över sjön, när vi tittar upp står Alex på bortre stranden med spöböj. Efter en språngmarsch på cirka kilometern nådde vi fram för att fota fångsten, en liten, men ack så grann öring tagen på den fulaste regnbågsfluga.
Den här lilla öringen fick avrunda resan.
Så var vår vecka i Ammarnäs till ända, och efter en veckas rent uselt fiske så kändes det sådär kul att man hade ~160 mil hem. Tidigt i säng på lördagen och avfärd kring 10-tiden på söndag morgon gjorde att vi var hemma vid 5-tiden på måndagen. 

Rent kortfattat så sög fisket bjärvpung, men det var ändå en kul resa... och vi hade ju i alla fall tur med vädret de sista dagarna! 

2 kommentarer:

  1. Tack för Ammarnäs inläggen 1+2+3. Jag ska se till att alla som frågar mig hur fisket var i fjällen i år, läser dina inlägg om hur vecka 30 var i år i Ammarnäs. Eftersom det speglar våran upplevelse till 100%. Enda skillnaden var att vi hade totalt 100 mil färre resa. Det ni fick lära er av oss är att man kan hesta en proppmätt röding att ta en Booby, och hur man gör "Stockholmssnitt" i korven så den blir så där perfekt. De vi lärde oss av er var att vi är på tok för gamla för att orka med det tempo ni ungdomar hade under veckan. Jag tackar för att ni förgyllde vår vecka med eran underhållning. Hör av er om ni vill ha Kaitum tips inför näst års resa.
    /Stuga nr 19

    SvaraRadera
  2. Haha, lagom seg att se er kommentar!
    Tack själva, var kul att se lite rutin och struktur - något som vi nog bör lära oss till nästa resa. Vilket kaos!

    Stockholmssnitten är ett måste numera!

    / Feststugan

    SvaraRadera